ZIELONY KAGANEK 2017 - nagrody za ogrody

Doceniają pedagogów, którym na sercu leży edukacja ekologiczna, oraz sprawiają, że w Giżycku powstają nowe ogrody. Za nami konferencja „Zielony Kaganek” zorganizowana przez Fundację Ochrony Wielkich Jezior Mazurskich.

Propagowanie treści związanych z ekologią i ochroną roślin to jedno z najważniejszych zadań Mazurskiego Centrum Edukacji Ekologicznej działającego przy Fundacji Ochrony Wielkich Jezior Mazurskich.

Warsztaty dotyczące zakładania i pielęgnacji takich ogrodów były elementem konferencji pt. „Zielony Kaganek” zorganizowanej przez Fundację Ochrony Wielkich Jezior Mazurskich w Giżycku w Powiatowej Bibliotece Pedagogicznej. Konferencja jest także okazją do prezentowania działań na rzecz ochrony środowiska oraz nagradzania nauczycieli z regionu, szczególnie wyróżniających się w dziedzinie edukacji ekologicznej, doroczną nagrodą Zielonego Kaganka.