AGENCJA RESTRUKTURYZACJI I MODERNIZACJI ROLNICTWA ARCHIWUM PAŃSTWOWE W OLSZTYNIE BANK ŻYWNOŚCI W OLSZTYNIE BEZPŁATNE SZKOŁY COSINUS CZTERY PORY ROKU FEDERACJA ORGANIZACJI SOCJALNYCH WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO FORUM DIALOGU PUBLICZNEGO FUNDACJA OCHRONY WIELKICH JEZIOR MAZURSKICH GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ BWA W OLSZTYNIE GMINA DĄBRÓWNO GMINA DYWITY GMINA GIETRZWAŁD GMINA JEDWABNO GMINA JEZIORANY GMINA JONKOWO GMINA KURZĘTNIK GMINA MIŁOMŁYN GMINA OLSZTYNEK GMINA PURDA GMINA ŚWIĄTKI GMINNY OŚRODEK KULTURY W PURDZIE INSTYTUT ROZRODU ZWIERZĄT I BADAŃ ŻYWNOŚCI PAN W OLSZTYNIE LASTLEVEL LGD BRAMA MAZURSKIEJ KRAINY LIDZBARK WARMIŃSKI MIASTO OSTRÓDA MIEJSKA BIBLIOTEKA PUBLICZNA W OLSZTYNIE MIEJSKI OŚRODEK KULTURY W JEZIORANACH MIEJSKI OŚRODEK KULTURY W OLSZTYNIE MIEJSKI SZPITAL ZESPOLONY IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W OLSZTYNIE MIEJSKI ZESPÓŁ PROFILAKTYKI I TERAPII UZALEŻNIEŃ W OLSZTYNIE MIŁAKOWO MUZEUM BUDOWNICTWA LUDOWEGO - PARK ETNOGRAFICZNY W OLSZTYNKU MUZEUM WARMII I MAZUR OLSZTYN OŚRODEK SPORTU I REKREACJI W OLSZTYNIE POLSKA KRAJOWA SIEĆ MIAST CITTASLOW PORT LOTNICZY OLSZTYN-MAZURY W SZYMANACH POWIAT OLSZTYŃSKI PRODUKT WARMIA MAZURY PRZEDSIĘBIORSTWO WODOCIĄGÓW I KANALIZACJI W OLSZTYNIE RADIO PLUS OLSZTYN 88, 1 FM SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ GRUŹLICY I CHORÓB PŁUC W OLSZTYNIE SIŁA MNIEJSZOŚCI SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA POJEZIERZE STOWARZYSZENIE CIVITAS CHRISTIANA STOWARZYSZENIE WYJĄTKOWE SERCE SZKOŁA POLICEALNA IM. PROF. ZBIGNIEWA RELIGI W OLSZTYNIE TELEWIZJA KOPERNIK URZĄD MARSZAŁKOWSKI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE UTALENTOWANY OLSZTYN WARMIŃSKO - MAZURSKA WOJEWÓDZKA KOMENDA OCHOTNICZYCH HUFCÓW PRACY W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA LEKARSKA WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA ROLNICZA WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA RZEMIOSŁA I PRZEDSIĘBIORCZOŚCI W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO Z SIEDZIBĄ W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKI URZĄD WOJEWÓDZKI W OLSZTYNIE WOJEWÓDZKI FUNDUSZ OCHRONY ŚRODOWISKA I GOSPODARKI WODNEJ W OLSZTYNIE WOJEWÓDZKI OŚRODEK RUCHU DROGOWEGO W OLSZTYNIE WSPÓLNOTA KULTUROWA BORUSSIA WYŻSZA SZKOŁA INFORMATYKI I EKONOMII TWP W OLSZTYNIE ZACHODNIOMAZURSKA LOKALNA ORGANIZACJA TURYSTYCZNEJ AGENCJA RESTRUKTURYZACJI I MODERNIZACJI ROLNICTWA ARCHIWUM PAŃSTWOWE W OLSZTYNIE BANK ŻYWNOŚCI W OLSZTYNIE BEZPŁATNE SZKOŁY COSINUS CZTERY PORY ROKU FEDERACJA ORGANIZACJI SOCJALNYCH WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO FORUM DIALOGU PUBLICZNEGO FUNDACJA OCHRONY WIELKICH JEZIOR MAZURSKICH GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ BWA W OLSZTYNIE GMINA DĄBRÓWNO GMINA DYWITY GMINA GIETRZWAŁD GMINA JEDWABNO GMINA JEZIORANY GMINA JONKOWO GMINA KURZĘTNIK GMINA MIŁOMŁYN GMINA OLSZTYNEK GMINA PURDA GMINA ŚWIĄTKI GMINNY OŚRODEK KULTURY W PURDZIE INSTYTUT ROZRODU ZWIERZĄT I BADAŃ ŻYWNOŚCI PAN W OLSZTYNIE LASTLEVEL LGD BRAMA MAZURSKIEJ KRAINY LIDZBARK WARMIŃSKI MIASTO OSTRÓDA MIEJSKA BIBLIOTEKA PUBLICZNA W OLSZTYNIE MIEJSKI OŚRODEK KULTURY W JEZIORANACH MIEJSKI OŚRODEK KULTURY W OLSZTYNIE MIEJSKI SZPITAL ZESPOLONY IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W OLSZTYNIE MIEJSKI ZESPÓŁ PROFILAKTYKI I TERAPII UZALEŻNIEŃ W OLSZTYNIE MIŁAKOWO MUZEUM BUDOWNICTWA LUDOWEGO - PARK ETNOGRAFICZNY W OLSZTYNKU MUZEUM WARMII I MAZUR OLSZTYN OŚRODEK SPORTU I REKREACJI W OLSZTYNIE POLSKA KRAJOWA SIEĆ MIAST CITTASLOW PORT LOTNICZY OLSZTYN-MAZURY W SZYMANACH POWIAT OLSZTYŃSKI PRODUKT WARMIA MAZURY PRZEDSIĘBIORSTWO WODOCIĄGÓW I KANALIZACJI W OLSZTYNIE RADIO PLUS OLSZTYN 88, 1 FM SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ GRUŹLICY I CHORÓB PŁUC W OLSZTYNIE SIŁA MNIEJSZOŚCI SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA POJEZIERZE STOWARZYSZENIE CIVITAS CHRISTIANA STOWARZYSZENIE WYJĄTKOWE SERCE SZKOŁA POLICEALNA IM. PROF. ZBIGNIEWA RELIGI W OLSZTYNIE TELEWIZJA KOPERNIK URZĄD MARSZAŁKOWSKI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE UTALENTOWANY OLSZTYN WARMIŃSKO - MAZURSKA WOJEWÓDZKA KOMENDA OCHOTNICZYCH HUFCÓW PRACY W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA LEKARSKA WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA ROLNICZA WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA RZEMIOSŁA I PRZEDSIĘBIORCZOŚCI W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO Z SIEDZIBĄ W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKI URZĄD WOJEWÓDZKI W OLSZTYNIE WOJEWÓDZKI FUNDUSZ OCHRONY ŚRODOWISKA I GOSPODARKI WODNEJ W OLSZTYNIE WOJEWÓDZKI OŚRODEK RUCHU DROGOWEGO W OLSZTYNIE WSPÓLNOTA KULTUROWA BORUSSIA WYŻSZA SZKOŁA INFORMATYKI I EKONOMII TWP W OLSZTYNIE ZACHODNIOMAZURSKA LOKALNA ORGANIZACJA TURYSTYCZNEJ AGENCJA RESTRUKTURYZACJI I MODERNIZACJI ROLNICTWA ARCHIWUM PAŃSTWOWE W OLSZTYNIE BANK ŻYWNOŚCI W OLSZTYNIE BEZPŁATNE SZKOŁY COSINUS CZTERY PORY ROKU FEDERACJA ORGANIZACJI SOCJALNYCH WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO FORUM DIALOGU PUBLICZNEGO FUNDACJA OCHRONY WIELKICH JEZIOR MAZURSKICH GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ BWA W OLSZTYNIE GMINA DĄBRÓWNO GMINA DYWITY GMINA GIETRZWAŁD GMINA JEDWABNO GMINA JEZIORANY GMINA JONKOWO GMINA KURZĘTNIK GMINA MIŁOMŁYN GMINA OLSZTYNEK GMINA PURDA GMINA ŚWIĄTKI GMINNY OŚRODEK KULTURY W PURDZIE INSTYTUT ROZRODU ZWIERZĄT I BADAŃ ŻYWNOŚCI PAN W OLSZTYNIE LASTLEVEL LGD BRAMA MAZURSKIEJ KRAINY LIDZBARK WARMIŃSKI MIASTO OSTRÓDA MIEJSKA BIBLIOTEKA PUBLICZNA W OLSZTYNIE MIEJSKI OŚRODEK KULTURY W JEZIORANACH MIEJSKI OŚRODEK KULTURY W OLSZTYNIE MIEJSKI SZPITAL ZESPOLONY IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W OLSZTYNIE MIEJSKI ZESPÓŁ PROFILAKTYKI I TERAPII UZALEŻNIEŃ W OLSZTYNIE MIŁAKOWO MUZEUM BUDOWNICTWA LUDOWEGO - PARK ETNOGRAFICZNY W OLSZTYNKU MUZEUM WARMII I MAZUR OLSZTYN OŚRODEK SPORTU I REKREACJI W OLSZTYNIE POLSKA KRAJOWA SIEĆ MIAST CITTASLOW PORT LOTNICZY OLSZTYN-MAZURY W SZYMANACH POWIAT OLSZTYŃSKI PRODUKT WARMIA MAZURY PRZEDSIĘBIORSTWO WODOCIĄGÓW I KANALIZACJI W OLSZTYNIE RADIO PLUS OLSZTYN 88, 1 FM SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ GRUŹLICY I CHORÓB PŁUC W OLSZTYNIE SIŁA MNIEJSZOŚCI SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA POJEZIERZE STOWARZYSZENIE CIVITAS CHRISTIANA STOWARZYSZENIE WYJĄTKOWE SERCE SZKOŁA POLICEALNA IM. PROF. ZBIGNIEWA RELIGI W OLSZTYNIE TELEWIZJA KOPERNIK URZĄD MARSZAŁKOWSKI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE UTALENTOWANY OLSZTYN WARMIŃSKO - MAZURSKA WOJEWÓDZKA KOMENDA OCHOTNICZYCH HUFCÓW PRACY W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA LEKARSKA WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA ROLNICZA WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA RZEMIOSŁA I PRZEDSIĘBIORCZOŚCI W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO Z SIEDZIBĄ W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKI URZĄD WOJEWÓDZKI W OLSZTYNIE WOJEWÓDZKI FUNDUSZ OCHRONY ŚRODOWISKA I GOSPODARKI WODNEJ W OLSZTYNIE WOJEWÓDZKI OŚRODEK RUCHU DROGOWEGO W OLSZTYNIE WSPÓLNOTA KULTUROWA BORUSSIA WYŻSZA SZKOŁA INFORMATYKI I EKONOMII TWP W OLSZTYNIE ZACHODNIOMAZURSKA LOKALNA ORGANIZACJA TURYSTYCZNEJ AGENCJA RESTRUKTURYZACJI I MODERNIZACJI ROLNICTWA ARCHIWUM PAŃSTWOWE W OLSZTYNIE BANK ŻYWNOŚCI W OLSZTYNIE BEZPŁATNE SZKOŁY COSINUS CZTERY PORY ROKU FEDERACJA ORGANIZACJI SOCJALNYCH WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO FORUM DIALOGU PUBLICZNEGO FUNDACJA OCHRONY WIELKICH JEZIOR MAZURSKICH GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ BWA W OLSZTYNIE GMINA DĄBRÓWNO GMINA DYWITY GMINA GIETRZWAŁD GMINA JEDWABNO GMINA JEZIORANY GMINA JONKOWO GMINA KURZĘTNIK GMINA MIŁOMŁYN GMINA OLSZTYNEK GMINA PURDA GMINA ŚWIĄTKI GMINNY OŚRODEK KULTURY W PURDZIE INSTYTUT ROZRODU ZWIERZĄT I BADAŃ ŻYWNOŚCI PAN W OLSZTYNIE LASTLEVEL LGD BRAMA MAZURSKIEJ KRAINY LIDZBARK WARMIŃSKI MIASTO OSTRÓDA MIEJSKA BIBLIOTEKA PUBLICZNA W OLSZTYNIE MIEJSKI OŚRODEK KULTURY W JEZIORANACH MIEJSKI OŚRODEK KULTURY W OLSZTYNIE MIEJSKI SZPITAL ZESPOLONY IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W OLSZTYNIE MIEJSKI ZESPÓŁ PROFILAKTYKI I TERAPII UZALEŻNIEŃ W OLSZTYNIE MIŁAKOWO MUZEUM BUDOWNICTWA LUDOWEGO - PARK ETNOGRAFICZNY W OLSZTYNKU MUZEUM WARMII I MAZUR OLSZTYN OŚRODEK SPORTU I REKREACJI W OLSZTYNIE POLSKA KRAJOWA SIEĆ MIAST CITTASLOW PORT LOTNICZY OLSZTYN-MAZURY W SZYMANACH POWIAT OLSZTYŃSKI PRODUKT WARMIA MAZURY PRZEDSIĘBIORSTWO WODOCIĄGÓW I KANALIZACJI W OLSZTYNIE RADIO PLUS OLSZTYN 88, 1 FM SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ GRUŹLICY I CHORÓB PŁUC W OLSZTYNIE SIŁA MNIEJSZOŚCI SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA POJEZIERZE STOWARZYSZENIE CIVITAS CHRISTIANA STOWARZYSZENIE WYJĄTKOWE SERCE SZKOŁA POLICEALNA IM. PROF. ZBIGNIEWA RELIGI W OLSZTYNIE TELEWIZJA KOPERNIK URZĄD MARSZAŁKOWSKI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE UTALENTOWANY OLSZTYN WARMIŃSKO - MAZURSKA WOJEWÓDZKA KOMENDA OCHOTNICZYCH HUFCÓW PRACY W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA LEKARSKA WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA ROLNICZA WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA RZEMIOSŁA I PRZEDSIĘBIORCZOŚCI W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO Z SIEDZIBĄ W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKI URZĄD WOJEWÓDZKI W OLSZTYNIE WOJEWÓDZKI FUNDUSZ OCHRONY ŚRODOWISKA I GOSPODARKI WODNEJ W OLSZTYNIE WOJEWÓDZKI OŚRODEK RUCHU DROGOWEGO W OLSZTYNIE WSPÓLNOTA KULTUROWA BORUSSIA WYŻSZA SZKOŁA INFORMATYKI I EKONOMII TWP W OLSZTYNIE ZACHODNIOMAZURSKA LOKALNA ORGANIZACJA TURYSTYCZNEJ AGENCJA RESTRUKTURYZACJI I MODERNIZACJI ROLNICTWA ARCHIWUM PAŃSTWOWE W OLSZTYNIE BANK ŻYWNOŚCI W OLSZTYNIE BEZPŁATNE SZKOŁY COSINUS CZTERY PORY ROKU FEDERACJA ORGANIZACJI SOCJALNYCH WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO FORUM DIALOGU PUBLICZNEGO FUNDACJA OCHRONY WIELKICH JEZIOR MAZURSKICH GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ BWA W OLSZTYNIE GMINA DĄBRÓWNO GMINA DYWITY GMINA GIETRZWAŁD GMINA JEDWABNO GMINA JEZIORANY GMINA JONKOWO GMINA KURZĘTNIK GMINA MIŁOMŁYN GMINA OLSZTYNEK GMINA PURDA GMINA ŚWIĄTKI GMINNY OŚRODEK KULTURY W PURDZIE INSTYTUT ROZRODU ZWIERZĄT I BADAŃ ŻYWNOŚCI PAN W OLSZTYNIE LASTLEVEL LGD BRAMA MAZURSKIEJ KRAINY LIDZBARK WARMIŃSKI MIASTO OSTRÓDA MIEJSKA BIBLIOTEKA PUBLICZNA W OLSZTYNIE MIEJSKI OŚRODEK KULTURY W JEZIORANACH MIEJSKI OŚRODEK KULTURY W OLSZTYNIE MIEJSKI SZPITAL ZESPOLONY IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W OLSZTYNIE MIEJSKI ZESPÓŁ PROFILAKTYKI I TERAPII UZALEŻNIEŃ W OLSZTYNIE MIŁAKOWO MUZEUM BUDOWNICTWA LUDOWEGO - PARK ETNOGRAFICZNY W OLSZTYNKU MUZEUM WARMII I MAZUR OLSZTYN OŚRODEK SPORTU I REKREACJI W OLSZTYNIE POLSKA KRAJOWA SIEĆ MIAST CITTASLOW PORT LOTNICZY OLSZTYN-MAZURY W SZYMANACH POWIAT OLSZTYŃSKI PRODUKT WARMIA MAZURY PRZEDSIĘBIORSTWO WODOCIĄGÓW I KANALIZACJI W OLSZTYNIE RADIO PLUS OLSZTYN 88, 1 FM SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ GRUŹLICY I CHORÓB PŁUC W OLSZTYNIE SIŁA MNIEJSZOŚCI SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA POJEZIERZE STOWARZYSZENIE CIVITAS CHRISTIANA STOWARZYSZENIE WYJĄTKOWE SERCE SZKOŁA POLICEALNA IM. PROF. ZBIGNIEWA RELIGI W OLSZTYNIE TELEWIZJA KOPERNIK URZĄD MARSZAŁKOWSKI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE UTALENTOWANY OLSZTYN WARMIŃSKO - MAZURSKA WOJEWÓDZKA KOMENDA OCHOTNICZYCH HUFCÓW PRACY W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA LEKARSKA WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA ROLNICZA WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA RZEMIOSŁA I PRZEDSIĘBIORCZOŚCI W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO Z SIEDZIBĄ W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKI URZĄD WOJEWÓDZKI W OLSZTYNIE WOJEWÓDZKI FUNDUSZ OCHRONY ŚRODOWISKA I GOSPODARKI WODNEJ W OLSZTYNIE WOJEWÓDZKI OŚRODEK RUCHU DROGOWEGO W OLSZTYNIE WSPÓLNOTA KULTUROWA BORUSSIA WYŻSZA SZKOŁA INFORMATYKI I EKONOMII TWP W OLSZTYNIE ZACHODNIOMAZURSKA LOKALNA ORGANIZACJA TURYSTYCZNEJ AGENCJA RESTRUKTURYZACJI I MODERNIZACJI ROLNICTWA ARCHIWUM PAŃSTWOWE W OLSZTYNIE BANK ŻYWNOŚCI W OLSZTYNIE BEZPŁATNE SZKOŁY COSINUS CZTERY PORY ROKU FEDERACJA ORGANIZACJI SOCJALNYCH WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO FORUM DIALOGU PUBLICZNEGO FUNDACJA OCHRONY WIELKICH JEZIOR MAZURSKICH GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ BWA W OLSZTYNIE GMINA DĄBRÓWNO GMINA DYWITY GMINA GIETRZWAŁD GMINA JEDWABNO GMINA JEZIORANY GMINA JONKOWO GMINA KURZĘTNIK GMINA MIŁOMŁYN GMINA OLSZTYNEK GMINA PURDA GMINA ŚWIĄTKI GMINNY OŚRODEK KULTURY W PURDZIE INSTYTUT ROZRODU ZWIERZĄT I BADAŃ ŻYWNOŚCI PAN W OLSZTYNIE LASTLEVEL LGD BRAMA MAZURSKIEJ KRAINY LIDZBARK WARMIŃSKI MIASTO OSTRÓDA MIEJSKA BIBLIOTEKA PUBLICZNA W OLSZTYNIE MIEJSKI OŚRODEK KULTURY W JEZIORANACH MIEJSKI OŚRODEK KULTURY W OLSZTYNIE MIEJSKI SZPITAL ZESPOLONY IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W OLSZTYNIE MIEJSKI ZESPÓŁ PROFILAKTYKI I TERAPII UZALEŻNIEŃ W OLSZTYNIE MIŁAKOWO MUZEUM BUDOWNICTWA LUDOWEGO - PARK ETNOGRAFICZNY W OLSZTYNKU MUZEUM WARMII I MAZUR OLSZTYN OŚRODEK SPORTU I REKREACJI W OLSZTYNIE POLSKA KRAJOWA SIEĆ MIAST CITTASLOW PORT LOTNICZY OLSZTYN-MAZURY W SZYMANACH POWIAT OLSZTYŃSKI PRODUKT WARMIA MAZURY PRZEDSIĘBIORSTWO WODOCIĄGÓW I KANALIZACJI W OLSZTYNIE RADIO PLUS OLSZTYN 88, 1 FM SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ GRUŹLICY I CHORÓB PŁUC W OLSZTYNIE SIŁA MNIEJSZOŚCI SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA POJEZIERZE STOWARZYSZENIE CIVITAS CHRISTIANA STOWARZYSZENIE WYJĄTKOWE SERCE SZKOŁA POLICEALNA IM. PROF. ZBIGNIEWA RELIGI W OLSZTYNIE TELEWIZJA KOPERNIK URZĄD MARSZAŁKOWSKI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE UTALENTOWANY OLSZTYN WARMIŃSKO - MAZURSKA WOJEWÓDZKA KOMENDA OCHOTNICZYCH HUFCÓW PRACY W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA LEKARSKA WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA ROLNICZA WARMIŃSKO-MAZURSKA IZBA RZEMIOSŁA I PRZEDSIĘBIORCZOŚCI W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO Z SIEDZIBĄ W OLSZTYNIE WARMIŃSKO-MAZURSKI URZĄD WOJEWÓDZKI W OLSZTYNIE WOJEWÓDZKI FUNDUSZ OCHRONY ŚRODOWISKA I GOSPODARKI WODNEJ W OLSZTYNIE WOJEWÓDZKI OŚRODEK RUCHU DROGOWEGO W OLSZTYNIE WSPÓLNOTA KULTUROWA BORUSSIA WYŻSZA SZKOŁA INFORMATYKI I EKONOMII TWP W OLSZTYNIE ZACHODNIOMAZURSKA LOKALNA ORGANIZACJA TURYSTYCZNEJ

I Mazurska Wystawa Ogrodnicza

Rośliny, trendy w ogrodnictwie i zdrowa żywność. Byliśmy na I Mazurskiej Wystawie Ogrodniczej w Giżycku.

I Mazurska Wystawa Ogrodnicza przyciągnęła do giżyckiej Ekomariny tłumy zainteresowanych. Zaprezentowało się kilku wystawców, pokazując swoje plony i produkty. „Prezentujemy tutaj wyroby ze swojskich warzyw, owoców, wszystko swojskie, wszystko przygotowaliśmy sami” - mówi Aleksandra Kotowska z Zespołu Szkół Zawodowych w Giżycku. Były też wątki edukacyjne: od warsztatów z hortiterapii po pokazy florystyczne, wykłady o przycinaniu drzewek i krzewów owocowych, pielęgnacji trawnika, czy zakładaniu pasieki.

„Robimy pierwszy raz taką wystawę, przy współpracy z Fundacją Ochrony Wielkich Jezior Mazurskich chcemy zaprezentować tu nasze osiągnięcia” - zaznacza Andrzej Urbaniak, wiceprezes zarządu okręgu warmińsko-mazurskiego Polskiego Związku Działkowców. „Pierwsza mazurska wystawa ogrodnicza to próba podkreślenia, jak ważna jest zieleń w naszym regionie” - dodaje Jolanta Piotrowska, prezes zarządu Fundacji Ochrony Wielkich Jezior Mazurskich.

Wystawa była także okazją do podsumowania sezonu działkowego i wręczenia nagród w konkursie „Piękna działka”.